Steenhouwerij Th.J.D. Lamers (voorheen bekend onder de naam De Deventer Steenhouwerij) verzorgt al sinds 1868 grafstenen door heel Nederland. Hoofdmoot hierbij is een zo persoonlijk mogelijk gedenkmonument te maken, op een ambachtelijke manier. Wij maken ons grafwerk veelal nog zelf, zodat u tot de laatste stap nog invloed heeft op het eindresultaat. Inmiddels staan onze werken door heel Nederland, allemaal hele persoonlijke, handgemaakte en bijzondere exemplaren. Onze steenhouwerij verzorgt alles in eigen beheer, het ontwerpen, het vervaardigen van de grafstenen en het plaatsen tot aan de nazorg.

Bij ons vindt u een warme ruimte waar u zich snel op het gemak voelt met een lekker bakje troost uit oma’s ouderwetse kopjes. Onze showroom straalt huiselijkheid uit en de benadering van Irma Lamers (Schreurs) wordt veelal empathisch, warm en betrokken genoemd. Er is ruimte voor een lach en een traan en wij bieden u een luisterend oor wanneer u dit nodig heeft.

Tijdens het gesprek vormt Irma met de nabestaanden samen een gedenkmonument en probeert hierbij altijd af te wijken van de standaard. Immers, is elk mens niet uniek? Zou een steen dat ook niet moeten zijn? Er is zoveel meer mogelijk dan dat er vaak gedacht of gekozen wordt.

Zowel binnen als buiten zijn enkele modellen grafstenen en urnstenen te zien, al kunnen wij onmogelijk voor ieders smaak onze tuin inrichten. Door middel van fotoboeken, tekeningen en materiaal monsters komen we dan een heel eind. Indien gewenst kunt u ook betrokken worden bij de productie van het monument. Zo mag u aanwezig zijn bij productie, of mag u zelf de letters aanbrengen. Dikwijls biedt de steenhouwerij dus ook ruimte voor het rouw-proces, waarin Irma u liefdevol zal begeleiden. Binnen 1 week na het gesprek ontvangt u kosteloos een tijdelijke steen van 35x35cm voor op het graf. Deze steen is gemaakt van Belgisch Hardsteen met gegraveerde letters en mag u nadien mee naar huis nemen.

Onderaan het foto album vindt u de meest gestelde vragen. Hier vindt u meer informatie over tweedekans-grafmonumenten.

Ook voor accessoires zoals grafvazen, bloembakken en lantaarns bent u op het juiste adres.

ASBESTEMMINGEN : Urnen, keepsakes, troostartikelen en sieraden Voor de webshop en meer informatie over as-bestemmingen voor thuis bezoekt u de uitvaartwinkel

GEDENKMONUMENTEN DIVERS

« van 5 »

GEDENKMONUMENTEN NATUURLIJKE UITSTRALING

« van 3 »

BELGISCH HARDSTEEN

« van 2 »

URNMONUMENTEN

« van 3 »

TEKENINGEN

« van 3 »

GRAFKUNST (Mozaïek-werk in opdracht / samenwerking met Christina Visser.

In de FAQ vindt u de meest gestelde vragen op het gebied van gedenkmonumenten.